22. sep, 2018

Länge sedan

Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade något om oss på skogsliljans.

Vår E och F-kull vi hade under våren har flyttat hemifrån och allt har gått bra i deras nya familjer. Jag har träfffat många av dem under sommaren. Det käns jättefint.

Älskar att alla delar med sig om vad ni gör med era hundar. Så stolt över Annika och Cava (Skogsliljans Corona) som går och utbildar sig till besökshund och ev ska utbilda vidare till terapihund. Lilla Fille (skogsliljans Fajt) som fått så fin kritik på flera utställninga. Axa som är så sjukt snabb på agilitybanorna, Joker (skogsliljans Alfons) som tränar för mästarklass i Rallylydnad och även för tävlingslydnad. Dante (skogsliljans Ace) som blvit pappa till 2 finas kullar i år. En hos Havslätts kennel och en hos Hedebackens kennel. Och Fina Rocky (skogsliljans Chico) som kom hela vägen ner från Kalix i år igen för att ställa ut på Perrospecialen och som tävlar och tränar i flera olika grenar. Lilla Digga som har blivit en kär följetong i flera grupper på Facebook och även i Perrobladet med sina insppirerande inlägg och träningsfilmer.

Och lika stolt över alla andra valpar och valpköpare som lägger så mycket tid och kärlek på varandra. <3

En underbar varm dag i Maj så samlades vi ett helt gäng för att göra BPH. Det var 5 av 6 stycken från D-kullen som skulle göra sitt test. Det var så roligt att få se allihopa samtidigt. Tack alla ni som kom. Flera av er åkte ju riktigt långt för att vara med. Efteråt anslöt sig några till och det var det grill och bad och lite avslappnat umgänge. Nästa år hoppas jag att vi kan göra en likadan träff igen. 

Lilla Elva som vi behöll och Lilla Regal (Ezz) som vi har på foder var med på Perrsospecilaens utställning i Tvååker i början på Juli.Dom hann precis blir 4 månader och fick vara med. Det var ingen mördande konkurrens eftersom det bara var 2 dom 2 i valpklassen. Men båda fick HP och kritiken från dommaren var jättebra, och båda skötte sig fint i ringen och tyckte det var väldigt spännande och roligt.

En helg senare i Juli bar det iväg till Öland och Skogsliljans första Agilitycamp. En långhelg med mycket träning bad och underbart umgänge i strålande solsken och värme. Vi var hemma hos Diggas familj som har stuga och egen bana uppe på Norra Öland. Allt var toppenfint ordnat och det gav verkligen mersmak. Det här ska vi göra fler gånger. Nästa camp planeras i Januari. Denna gången nere i Malmö.

Lilla Cola har ju börjat tävla och jagar sina pinnar. Det har inte riktigt velat sig i agilityloppen så vi saknar fortfarande någon pinne där för att komma upp klass 2. I hopp har vi massor av pinnar.

Både Loca och Cola är med i lag för att jaga SM pinnar till SM 2019. I skrivande stund har dom 3 pinnar. Vi håller tummarna för att det går vägen

Även Skogslilajans Axa har varit med i lag i år och är redan kvalad till SM i lag. Hej, Heja. Första skogsliljans som representrar på SM även om våran Loca varit med 2 ggr. From nu så hoppas vi på att det öär minst en skogsliljans med ..på varje SM. Med tanke på vilka som köpt valpar så tror jag säkert att det kommer att var så :)

I höst tänkte jag och Cola ge oss på att gå en rallylydnadskurs. Det ska bli roligt att träna lite nya saker vid sidan om agilityn och se om vi kan lära oss detta. 

Nu pågår planeringen inför nästa års valpar. Om allt går som planerat ska vi ha 3 kullar där en riktar sig främst mot agility. Nu börjar man längta efter lite valpar igen.  

Själva har vi ju köpt hus i Varberg i år och ägnar oss nu mycket åt att komma i ordning där. Och nu när vi har tillgång till havet så har hundarna verkligen fått träna i vatten denna sommaren. Dom har simmat och simmat och simmat. Tanken är att vi på sikt ska flytta ner när tiden är den rätta. Under tiden så grejar vi och förbereder. Hundgården var det första vi byggde. Den blev jättefin. 

Ute blåser och stormar det. Helgen bjöd på höstens första storm här nere. Dags att rusta sig för att ta sig igenom ännu en höst och vinter. 

Ha det så härligt med era hundar och hoppas vi syns runt om ute i landet i olika sammanhang.

//Birgitta

Senaste kommentaren

15.10 | 13:54

Hej !
Våran älskade Daisy har nu gått till vila. Vi fick 17 fina år tillsammans . Vi bor intill kennel klubben i Matfors . Är mycket ute i skog o mark . Hon kommer att ha sällskap av mig i ur och

31.07 | 16:38

Jag och min sambo har länge pratat om att skaffa hund. Vi båda är uppvuxna med hund, jag med Dvärg Schnauzer och hon med Bichon hava, vi känner dock båda att vi vill ha "mer" hund. Bor vid havet i KBA

07.07 | 20:03

Hej
Har under våren fått tagit bort våran 12 åriga Perro och allt är tyst och tomt. Söker en unghund eller vuxen hund för omplacering - helst tik.
Bor i rymlig lägenhet i Uppsala med en tonårsson.

15.01 | 17:13

Mycket intresserad av valp våren 2022.
Vi bor på landet vid sjön.
Arbetar 50% Så har gott om tid till en ny familjemedlem med allt va det innebär...träning och bara njuta av skog/natur.

Dela den här sidan