11. dec, 2018

Klantig parning

Så har man varit i finland och parat. Tog progesteronprov på fredagen som visade att det var för tidigt. Tänkte ändå att om jag då åker på måndagen till Finland som var dag 15 i löpet så kan det ju inte bli för tidigt.

Loca och jag flög till Helsingfors och tog oss till Järvenpää där den tilltänkta hanen bor.

Det blev parning direkt och jag tänkte att jag nog gjort rätt. Efter den parningen avtog intresset från Camus sida och jag började misstänka att vi nog ändå kanske var ute i tidigaste laget. In till Helsingfors och göra progesteronprov för att få veta att det fortfarande var för tidigt. Dag 17 blev det parning igen. Nu våndades jag över om jag skulle ta med Loca hem eller försöka ordna så att hon kunde vara kvar och sedan flyga och hämta henne några dagar senare. Efter mycket ångest så bestämde jag mig för att ta med henne hem och hoppas att detta skulle räcka ändå. Dock verkar Locas löp fortsätta och fortsätta så förmodligen så blev det helt tokigt. Det blir några oroliga veckor nu innan man vet. 

Nu väntar vi också på att Alvas löp skall komma igång.

Jag och Cola har varit och tävlat några ggr i höst och nu är vi uppflyttade i klass2 i både agility och hopp. Lite tunnt med tävlingar i närheten just nu . Vi har en gång kvar på vår rallykurs. Sedan skall vi försöka planera in några tävlingar i rally också.

Vår lilla Elva har vi ställt ut på Växjös stora utställning. Hon fick jättefin kritik, blev bästa valp med HP. Dock orkade vi inte vara kvar och tävla om bästa valp i stora ringen. Då hade vi fått vänta hela dagen och jag tycker inte det är så roligt att det var värt det. Sedan fick pälsen åka av och strax därpå började hon löpa för första gången. 8 månader gammal. 

Elva har börjar träna lite agility. Hon är en riktigt räcerråtta som ger allt på varje hinder. Vi får se vad det blir av detta :) 

Jag har träffat en del av valparna från F-kullen när jag varit ute på tävlingar. Det är jätteroligt att se dom med jämna mellanrum.

Snart är det jul och sedan vänder det och kommer lite ljus igen. Nu håller vi tummarna för att Camus små simmare överlevde länge i Loca och att det kanske blir några valpar

Dela den här sidan