7. jan, 2019

En väldigt bra helg

My dog i Göteborg

Plötsligt händer det. Både BIR och BIM är en Skogsliljans. Så himla roligt. Det var Skogsliljans Figo som blev bästa hane med Cert och BIR och det var Skogsliljans Alva som blev bästa tik och BIM med Cert. Domaren var från Portugal. Han blev väldigt fötjust i dessa 2 och i deras rörelser som han tyckte var typiska spanska rörelser. Tack Pernilla och Åsa som visade dm så fint. Även Skogsliljans Disa var med och blev 3:e bästa tik. Trots att hon var "a little bit carzy dog" som domaren uttryckte sig. Hon var var anmäld i öppen klass (borde kanske varit junior istället) och fick springa bakom sin mamma Alva. Det var inte lätt att fokusera då för det lilla yrvädret. 

Samtidigt i rasmontern så fanns det 4 skogsliljor. Axa, Elva, Ezz och Cola tillsammans med mig och Johanna. Det var trängsel hela dagen i montern. Intresset för rasen verkar vara väldigt stort av antalet personer och frågor att döma. Hundarna skötte sig jättebra.

I folkvimlet på my dog så träffade jag på valpar efter vår Skogsliljans Ace och efter Skogsliljans Alfons (Joker) . Helg ljuvliga små krulltottar. 

Jag hade lånat med mig Regal (skogsliljan Ezz) till montern. Han är vår foderhund och jag kunde låna hem honom och lära känna honom lite mer. Det var bra träning att stå i montern och bli överfallen av klappande händer från alla håll. På kvällen åkte hans päls av så får vi se om den är fin igen till sommarens utställningar.

Efter utställningenåkte jag och hämtade upp en jättesnygg hane som heter Minnepys tasty heart och ägs av Ramita de palma. Jag hade lovat leverera honom till en ny familj i Varberg. En så härlig, kelen, social och snygg liten hane med massor av energi. Honom skall jag förhoppningsvis köpa in mig i och använda längre fram i min avel. Det verkar gå bra med hans nya familj.

Dagen efter så tittade jag till Loca som jag inte sett på några dagar. Och nu är det uppenbart att hon är dräktig. JAg kan pusta ut och släppa ångesten för att klantade till det med att åka till Finland på fel dag enligt progesteronprovet. Det verkar ha blivit ganksa rätt ändå. Hon har redan blivit lite rund så jag gissar att det är mer än 1 valp i den magen i alla fall. Men nu skall resten av tiden gå bra också.

Ja, det blev en bra helg <3

Annars så har det varit tävling för Cola för att jaga SM pinnar i laget. Pga akut sjukdom hos föraren så fick hon springa med en förare som hon aldrig tävlat eller sprungit med tidigare. Hon gjorde 5 nollade lopp och 1 med 5 fel. Det är härligt tycker jag att dom kan springa med vem som helst. Bara hon får springa bana så är hon lycklig. Väldigt lik sin mamma Loca i det fallet.

Elva börjar sin första agilitykyrs nu i början av Februari

Jag och Cola har gått klart vår Rallykurs, få se nu om vi kan ge oss ut och tävla i detta

Senaste kommentaren

15.10 | 13:54

Hej !
Våran älskade Daisy har nu gått till vila. Vi fick 17 fina år tillsammans . Vi bor intill kennel klubben i Matfors . Är mycket ute i skog o mark . Hon kommer att ha sällskap av mig i ur och

31.07 | 16:38

Jag och min sambo har länge pratat om att skaffa hund. Vi båda är uppvuxna med hund, jag med Dvärg Schnauzer och hon med Bichon hava, vi känner dock båda att vi vill ha "mer" hund. Bor vid havet i KBA

07.07 | 20:03

Hej
Har under våren fått tagit bort våran 12 åriga Perro och allt är tyst och tomt. Söker en unghund eller vuxen hund för omplacering - helst tik.
Bor i rymlig lägenhet i Uppsala med en tonårsson.

15.01 | 17:13

Mycket intresserad av valp våren 2022.
Vi bor på landet vid sjön.
Arbetar 50% Så har gott om tid till en ny familjemedlem med allt va det innebär...träning och bara njuta av skog/natur.

Dela den här sidan