8. feb, 2019

Årets första kull har kommit

Äntligen. Locas kull har kommit och allt har gått bra.

För att ha varit och parat på helt fel dag enligt progesteronprovet så blev det bra utdelning.

7 valpar. 6 hanar och 1 tik. Fördelningen var ju lite minder bra eftersom jag hade flera fantastiska valpköpare som väntade på en liten agilitytik. Men det är ju så det kan bli ibland. Alla valparna ser fina och livliga ut. Dock har jag aldrig haft en kull som vägt så lite i snitt när dom föddes. Få se om det är för att det kommer att blir ovanligt små hundar eller om dom tar ikapp. Ljuvliga är dom i alla fall och man önskar som vanligt att man kunde behålla någon. Det är konstigt att man får nästan alltid en favorit redan från början.

Det är i alla fall härligt att höra knorrandet och dom små pipen från valplådan. Om några veckar har vi händerna fulla när dessa 7 börjar härja runt.

Alva är parad med Foppa och vi tror att hon är dräktig. 5,5 vecka tills dom kommer. 

I morgon börjar lilla Elva sin första agilitykurs. Det är bästa Ammy Steen som ska träna med henne. Elva kommer att Älska att få vara med på kurs. Hon har ju mest fått hänga med och titta på och köra lite när vi haft lite tid över. Nu blir det hon som är stjärnan ett tag :) Jag är så glad att jag har härliga människor omkring mig som vill hjälpa till att träna och tävla med mina hundar.

Jag och Cola har debuterat klass 2. Trodde jag skulle åka hem med 3 disk, men det visade sig bli 1 disk och 2 nollade lopp, varav den ena gav en pinne. 

Jag är i full gång med att planera årets Skogsliljans Agilitycamp. I år skall vi vara i Varberg och Jörgen Tellqist och Rebecka Borglund kommer att vara gästtränare. Det skall bli så roligt att få träffas ett gäng och träna ihop och förhoppningsvis även hinna umgås under trevliga former. Hoppas vädret blir lika fint som under förra årets camp på Öland.

Nu är E-kullen 1 år och F-kullen snart 11 månader. Jag tänkte försöka få till ett datum till Sommaren när vi kan göra ett gemensamt BPH för dem som vill. Även det blir ett tillfälle att träffas och se hur det gått för alla syskon i kullen. Hoppas det är många som hakar på.

Jag undrar om populariteten för denna hundras håller på att öka. Jag har aldrig haft så många valköpare på kö och det ringer och mailar nya nästan varje dag. Undrar om det är en tillfällighet eller om det kommer att registreras väldigt många valpar i år. Såg i hundsport idag att det registrerades fler valpar förra året än det gjorts tidigare 285 st. 15 av dem var skogsliljans :-)

Senaste kommentaren

15.10 | 13:54

Hej !
Våran älskade Daisy har nu gått till vila. Vi fick 17 fina år tillsammans . Vi bor intill kennel klubben i Matfors . Är mycket ute i skog o mark . Hon kommer att ha sällskap av mig i ur och

31.07 | 16:38

Jag och min sambo har länge pratat om att skaffa hund. Vi båda är uppvuxna med hund, jag med Dvärg Schnauzer och hon med Bichon hava, vi känner dock båda att vi vill ha "mer" hund. Bor vid havet i KBA

07.07 | 20:03

Hej
Har under våren fått tagit bort våran 12 åriga Perro och allt är tyst och tomt. Söker en unghund eller vuxen hund för omplacering - helst tik.
Bor i rymlig lägenhet i Uppsala med en tonårsson.

15.01 | 17:13

Mycket intresserad av valp våren 2022.
Vi bor på landet vid sjön.
Arbetar 50% Så har gott om tid till en ny familjemedlem med allt va det innebär...träning och bara njuta av skog/natur.

Dela den här sidan